Veszprém

2015.08.24. 12:45

Önkéntes ételosztók a ''pokoli toronynál''

Veszprém - Egy önkéntes csoport tagjai több mint száz adag ételt osztottak szét vasárnap a Házgyári úti toronyházban lakó rászorultak között.

Mátételki András

A tavaly májusban alakult Újraosztás Csoport ezúttal zöldbabkrém levessel, töltött tökkel, zöldséges raguval, gyümölcssalátával, muffinnal, palacsintával lepte meg a ház lakóit. Ez volt a tizenötödik ételosztásuk.

Dányi Dániel ötletgazdától megtudtuk, kezdetben a hajléktalanszálló lakóinak kedveskedtek azzal, hogy ebédet vittek nekik. Ez év februárjától az ugyancsak a Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett bérlakások lakóit látják vendégül havonta különböző finom ételekkel. A nyersanyag jó része azoknak a piaci árusoknak köszönhető, akik ingyen adják a megmaradt zöldségféléket, illetve a pékek is jelentősen támogatják az akciót.

Szorgos kezek készítették elő a vasárnapi ebédet
Fotó: Cz. Nagyné Bándi Klára

A szombati begyűjtés után vasárnap délelőtt állt neki a 15 önkéntes, hogy elkészítse a különböző fogásokat, majd otthonukból autókkal átszállították a Házgyári út 1. alatt található, hátrányos helyzetű emberek lakta toronyépületbe.

Közéjük tartozik Árvai Mariann, aki 62 éves édesanyjával, húgával és saját fiával él egy 17 négyzetméteres garzonban. - Igazán jól jött ez a finom ebéd, ugyanis hó végére szinte már semmi pénzünk nem marad. Négyen úgy 50 ezer forintból élünk, ebből még a rezsit is ki kell fizetnünk. Nálunk ritkán kerül hús az asztalra, főleg tésztát eszünk. Az olcsó. A 48 éves Nagy Kálmán két hónapja lakik itt harmadmagával egy szobában. - Nagyon jó, házias ételeket kapunk a csoporttól, amiért hálásak vagyunk. Már reggel tudtam, hogy jönnek, ezért ma nem főztem. Sőt egy adagot a barátnőmnek is félretettem, aki a folyosó másik végében lakik. Visszavárjuk őket a következő hónapban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!