Veszprém

2017.04.26. 18:19

ÖKO-nap a Cholnoky iskolában

Hagyományosan minden évben, idén a fenntarthatósági témahét fókuszában, a Föld Napja alkalmából tartotta a Cholnoky Jenő Általános iskola a diák önkormányzati és ÖKO napját .

Jákói Bernadett

A rendezvény központi témájában a Föld védelmével kapcsolatos vetélkedők, akadályversenyek, rejtvény- feladatok, interaktív játékok, mozgásos szabadban végezhető gyakorlatok várták a diáksereget.

A  rendezvény nyitó programjában az  ÖKO nap vendége,  Gulyás Péter kézilabdázó mozgatta meg a diákokat

A nap kezdéseként Gulyás Péter kézilabdázó tartott bemelegítő testnevelést az udvaron, akivel a nap folyamán közönség találkozó keretében is beszélgethettek a gyerekek.

Az egész hetes programokra  évfolyamonként különböző interaktív feladatokkal készültek a pedagógusok, volt növényültetés, papírgyűjtés ,de rendkívüli mozielőadás keretében megtekintették A mélység kalandora című filmet is.

A szervező zöld munkaközösség törekedett arra, hogy minden témakörben megfelelő ismeretet kapjanak a korosztályok.

A felső tagozatosok számára  a tudatos vásárlásról, valamint a megújuló energiákról Nagyné Kozma Ildikó vetítéses előadása nyújtott játékos, informatív ismereteket.

A témahetet megelőzően a pedagógusok tantestületi kirándulás keretében felkeresték Budapesten a Fiumei úti sírkertben az iskola névadójának, a veszprémi születésű Cholnoky Jenő sírját is, és elhelyezték a megemlékezés és a tisztelet virágait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!