Veszprém

2016.08.24. 17:00

Nyuszisimogató és kézművesvásár

Veszprém - Miközben a legtöbb kisiskolás strandolással, játékkal és tévénézéssel tölti a szünidő utolsó néhány hetét, veszprémi gyerekek egyedi ötlettel rukkoltak elő: nyuszisimogatót és kézművesvásárt rendeztek az egyik családi ház udvarában.

Németh Noémi

A jövő vállalkozói saját kezűleg készített karkötőket kínáltak a járókelőknek, és némi aprópénzért a nagymama nyulait is megszeretgethették az érdeklődők. A gyerekek maguktól találták ki ezt az ötletet. - Ezek még kicsi nyuszik, de már régóta tenyésztik őket a szomszédban - mondta el Szabóné Dobosi Éva, az egyik nagymama.

- Szeretjük a nyulakat. Elsősorban a gyerekek miatt tartjuk a őket, bár nagyon szeretnének aranyhörcsögöt és papagájt is. Ketrecben laknak, de nagyon szelídek, a gyerekek állandóan játszanak velük - mondta el lapunknak Nagyné Piroska, a nyulak gazdája.

Nemcsak a gyerekek, de az arra járók is simogatták a nyuszikat
Fotó: Pesthy Márton

- Egyszer csak a lányoknak eszükbe jutott, hogy karkötőket készítsünk - mondta el lapunknak Bernát. A fiúknak pedig eszükbe jutott, hogy nyuszikat is lehetne simogatni. Inkább a nyuszisimogatásra jöttek az emberek - fűzte hozzá Luca, az egyik ötletgazda.

A nyúlbiznisz tehát jobban beindult, mint a kézműves ékszerek piaca, de azért a lányok sem voltak csalódottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!