Veszprém

2015.09.24. 18:28

Nincs elég munkaerő

Veszprém – Az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról, helyiségek bérletéről, bérlakás koncepcióról is szó volt a városi közgyűlésen.

Balla Emőke

Az önkormányzat több bérlakás értékesítését tervezi. Erről is kérdeztek a képviselők. A városban működő cégeknek köszönhetően Veszprémben – csakúgy, mint több dunántúli városban – egyre feszítőbb a munkaerőhiány. Nincs elég munkavállaló, a fejlesztőmérnök és a betanított munkás egyaránt hiányzik, mondta Porga Gyula. A polgármester szerint biztosítani kell a lakhatás, a letelepedés lehetőségét azoknak, akik az ország más részéből érkeznek ide dolgozni. Célszerű volna felmérést készíteni a lakáspiacról. A Máltai Szeretszolgálattal szociális lakásügynökségről tárgyalnak.

Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetője interpellációt nyújtott be, az önkormányzat segítségét kérve a panelházak azbesztmentesítésében. Folytatódik a panelfelújítási program, aminek az azbesztmentesítés is része lehet, jelezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!