Veszprém

2015.08.02. 10:15

Népművészeti vásár az Óváros téren

Veszprém – Folklór programok várják az érdeklődőket az egész napos hagyományos nép-és iparművészeti vásárban.

Balla Emőke

Veszprém belvárosában augusztus első vasárnapján évtizedek óta megrendezik a népművészeti vásárt, melyet kezdetben „cserépvásár” néven ismertünk. A helyszín évek óta az Óváros tér, Szabadság tér és a Rákóczi utca, az árusok a kerámiák, cserépedények mellett szőtteseket, fatányérokat, bőrdíszműves árukat, ékszereket, ruhákat, terítőket, illatos szappanokat, gyerekjátékokat, édességet kínálnak. A népszerű programra ezúttal is több ezren látogattak el, családok, gyerekek szüleikkel. Már délelőtt megtelt a belváros, az időjárás is kedvez a válogatásnak, nézelődésnek.

A vásárhoz idén is kapcsolódott a Városi Művelődési Központ Veszprémi vigasságok című programja. A szervezők a kirakodóvásár arculatához illő programokkal készültek, a népművészet és a folklór együtt van jelen. Délelőtt tíz órakor a litéri Zöldág táncegyüttes és a Szilágyi táncegyüttes műsorát láthatták a nézők, akik egy rögtönzött táncházon vehettek részt. Vastag Richárd koreográfus mutatta be az együtteseket és hívta táncba a veszprémieket. Kilenc órakor még csöpörgött az eső, de a programra elállt, többen is vállalkoztak rá, hogy színpadra álljanak és táncoljanak.

Délután négy órakor a  Kolompos együttes  lép fel, ismerteti meg gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, szokásokat, vonja be őket a műsorba, igazi mulatságot teremtve. Érdemes erre is ellátogatni, illetve a kirakodóvásárba, ami este hat óráig várja a látogatókat, vásárlókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!