Veszprém

2015.08.31. 20:30

Nem kérnek a kukából a Papvásár utcában

Veszprém - Nyugalomra vágynak a Papvásár utca lakói, és nem kérnek a szelektív gyűjtőből, mert amióta ez ott van, szemétdombon élnek.

Tremmer Tamás

Mindenki a saját háza táján csináljon szemétdombot! – fakadtak ki a veszprémi Dózsavárosban, a Papvásár utca lakói. Elkeseredettségükben a szerkesztőséghez fordultak. Nem először, de lehet, nem is utoljára. Szeretnék elérni, hogy az utca végén lévő szelektív szemétgyűjtő szigetet megszűntesse, vagy máshová helyezze a szolgáltató.

Elmondásuk szerint amióta ezt ide helyezték, szemétdombon élnek. Mivel a város szélén van a gyűjtő, minden szemétdíjat fizetni nem akaró autóval ide hordja a szemetét. Fáj a szívük, hiszen a lakók mindig igényesek voltak a környezetükre, most pedig el kell tűrniük a rendetlenséget a régi rendezett utca helyett. A nyugalmuk is odavan, mert előfordul, hogy az éj leple alatt hordják oda a szemetét! Emiatt azt kérik a szolgáltatótól, hogy távolítsa el onnan a szelektív hulladékgyűjtőt.

Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-nél ismerik a problémát, sajnos nem egyedi eset ez a városban. Megkeresésünkre közölték, nem tervezik az edényzet áthelyezését, mert ezzel büntetnék azt, aki normálisan használja. Nem mellékesen, a szelektív hulladékgyűjtő sziget pályázati kötelem, amikor kiépült, ennek a fenntartását vállalták. A probléma megoldására a várossal egyetemben több alternatíva is szóba került. Úgy vélték, ezek közül a járatsűrítés szolgálná leginkább a lakosság érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!