Veszprém

2017.03.28. 19:48

Megütötte fia iskolatársát

Balatonkenese, Veszprém - Egy büntetett előéletű férfi ököllel arcon ütött egy kisdiákot, amiért a bíróság két évre ítélte.

Marton Attila

Élettársa pénzbüntetést kapott.Agresszív bűncselekmények miatt is már állt bíróság előtt H. S., aki újból nem tudott indulatainak parancsolni. A bírósági ítélet szerint a vádlott fia a balatonkenesei általános iskolába járt, ahol 2015. február 20-án összeszólalkozott az egyik iskolatársával, aki őt bántalmazta. Másnap az iskola sportcsarnokában farsangi rendezvényt tartottak, ahol a 49 éves vádlott a fiát megverő kiskorú tanulót félrehívta az épület mellé. Itt a férfi a 30 éves élettársával kiabálva felelősségre vonta a srácot az előző napi történtekért. A nő mérgében többször tenyérrel pofon ütötte a diákot, majd H. S. ököllel arcon vágta a bajba került tanulót, aki a helyszínről elszaladt, majd sírva értesítette telefonon az apját. Sérülései nyolc napon belül gyógyultak. A Veszprémi Járásbíróság garázdaság és testi sértés vétsége miatt H. S.-t - mint különös visszaesőt - halmazati büntetésül két év börtönre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Ugyanezért a bűncselekményért a férfi élettársának 100 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!