Veszprém

2015.06.03. 12:46

Megszűnőben a foci

Hosszú éveken keresztül írtam olvasói leveleket a Naplóba, de ez most megszakad, mert a veszprémi foci is megszűnt egy időre.

Civil Tudósítónktól

Ha igaz a hír, ősztől a megyei 2-ben indul Veszprém focicsapata. A VMK-ban volt egy összevont fórum a veszprémi fociról és a női kézilabdáról, amin sokat szívesen részt vettek volna, de nem volt a sajtóban előzetes hír róla, csalódást okozva szurkolóknak. A Barabás női kézilabda csapatnak Mosonmagyaróvárra kellett költözni, ez volt az egyik csapás a szurkolóknak, a másik a veszprémi foci megszűnése.

Egy kis múltidézés a veszprémi focival kapcsolatban: úgy 30 évvel ezelőtt történt, hogy Glázer Róberttal az NB II-es osztályozón kiharcolták az NB I-es részvételt, megverték a városi stadionban a Nyíregyházát 1-0-ra. Lovas hintón vitték körbe a csapatot, több ezer rajongó ujjongása közepette.

Aztán volt 5 szép év az NB I-ben, a meccseken közel 3-5 ezres nézőszámmal, majd ezután hosszú csend volt a foci körül. 2006-ban újjáélesztették a focit Rugovics Vendellel, megyei II-ben indultunk a Schönherz pályán. Majd egy osztályt átugorva megnyerték az NB III-mat. Veretlenül országosan egyedülálló volt. A feljutás után az NB II-ben játszottunk, Vágó István nagyot alkotott. Átszervezés után újra NB III-ban voltunk. Több edzőjük is volt, de egyik sem tudott kiemelkedőt felmutatni.

A fent említett fórumon az alábbi kérdés hangzott el: Olcsóbb-e mindezt előröl kezdeni, mint a régit folytatni?

A városnak csapata sincs, de a jövőbeli álom sem valósul meg, hogy 30 év után is kimehet a szurkoló a városi stadionba megyei másodosztályú meccsre. A hatvanezres megyeszékhelyű város miért nem tud fenntartani egy NB III-as focicsapatot meg egy NB I-es női kézilabdát? Ez nagy szomorúsággal tölti el a szurkolókat.

Ezzel elköszönök az olvasóktól, köszönöm, hogy hosszú éveken át elolvasták leveleimet, a Naplónak pedig köszönöm, hogy leközölték őket.

Ui: Veszprémben csak egy létezik a városnak, az MKB férfi kézilabdacsapat, Aréna van, de foci sportlétesítményre még valószínű, hogy éveket kell majd várni.

Ambrus Gyula

Gyulafirátót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!