Veszprém

2015.11.25. 11:11

Megjelent Donát Tamás Újratervezés című kötete

Veszprém – Olyan izgalmas Donát Tamás könyve, mint a város sporttörténete, mondta Porga Gyula az Újratervezés című kötet bemutatóján a városházán.

Balla Emőke

A polgármester szólt arról, Veszprém sporttörténetét sokkal alaposabban dolgozták fel, mint a város történetét. Donát Tamás a veszprémi újságírás kultikus alakja, a mostani kötet negyvenéves pályafutásának esszenciáját nyújtja. Nem róla szól, hanem a közegről, amiben élt; a veszprémi és megyei sportolókat különleges, szubjektív megközelítésben mutatja be, kordokumentumként rögzíti a város sportéletének fontos mozzanatait. A kötetet kiadó Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke, Molnár Péter szerint a könyvnek ott kell lenni a veszprémi sportbarátok kezében, a megye sportjának kiemelkedő alakjai vallanak magukról.

Donát Tamás lapunk vasárnapi kiadásában megjelent írásait gyűjtötte össze egy kötetbe. A Vasárnapi Napló létrehozásakor Kovácsi Miklós lapigazgató kérte őt fel a sportrovat írására, szerkesztésére, majd egy rövid szünet után folytatta a munkát. Olyan riportalanyokat keresett fel, akik a városban, a megyében sokat tettek a sportért. Kiváló sportembereket, akik az elmúlt negyven év alatt bizalmukba fogadták őt – kíváncsi volt rá, mi történt azóta velük. A szerző újságírói hitvallásának tekinti, hogy beszélgetőtársai apró jelet hagyjanak maguk után a jövőnek.

Mint mondta, jövőre lesz negyven éve, hogy pályáját elkezdte a Naplónál, az újságírás alapjait itt sajátította el. A Veszprémi Televízió alapító tagjaként a harmincadik évét kezdi szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!