Veszprém

2015.06.16. 10:36

Márfi Gyula érseknek fontos az egyetemmel való jó kapcsolat

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Pázmány Péter Egyetemhez való csatlakozásról szóló hírrel kapcsolatban kerestük Márfi Gyula veszprémi érseket.

Balla Emőke

Elmondta, ahogyan korábban, úgy meghívottként ő is részt vett hétfőn a Veszprém Egyetemi Város Tanács ülésén, de ez a kérdés szóba sem került. Korábban hallott a műszaki informatikai kar ilyen szándékáról, de érdemben még nem tud nyilatkozni, tájékozódnia kell. A veszprémi érsek hozzátette: tizennyolcadik éve van Veszprémben, a kezdetektől konstruktív együttműködés jellemezte a Pannon Egyetem és a Veszprémi Érsekség kapcsolatát. Szeretné ezt a jó kapcsolatot a későbbiekben is megtartani. Kerestük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar dékánját, Szolgay Pétert, hogy megkérdezzük őt a kar szempontjairól, de nem sikerült őt elérni. A titkárságon azt mondták, holnap hívjuk őt újra.

A polgármester is megakadályozná a tervet, részletek itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!