Veszprém

2016.10.25. 09:43

Már Veszprémet is ellepték a harapós katicák!

Veszprém - Hiába tartjuk zárva az ablakokat, a nem létező réseken is átmásznak ezek a bogarak. Az irodánkat ma már többször ellepték - panaszkodott egyik olvasónk.

B. Virág Rita

Már korábban is írtunk róla, hogy harlekin katicák bukkantak fel a megye több pontján. Eddig Veszprémből nem érkezett ilyen beszámoló, azonban most az egyik külvárosi irodából keresték meg lapunkat.

Olvasónk, aki nevét nem akarta elárulni, arra panaszkodott, napok óta küzdenek a harapós katicákkal, s úgy tűnik, egyelőre hiába harcolnak a pöttyös bogarak ellen.

- Zárva tartjuk az ablakokat, azonban a számunkra nem létező réseken is átmásznak ezek a bogarak. Rátelepednek az ablakra, ellepik a falakat. Eddig egyikőnket sem harapták meg, rovarirtóval próbáljuk felvenni a harcot velük. Az irodánkat ma már többször ellepték, nagyon sokan vannak - mesélte olvasónk.

A Kínából származó bogarak egyébként nemcsak harapnak, hanem büdösek is, ráadásul allergiát, bőrirritációt is okoznak. Fontos információ, ha olyan téli otthonra lelnek, amely fagymentes, és védett, akkor speciális illatanyagot árasztanak magukból, hogy a társaikat is odahívják, így pillanatok alatt több százasra, ezresre szaporodhat a létszámuk.

Legyünk résen, mert akár a lakásba is bekuckózhatják magukat és akkor nagyon nehéz megszabadulni tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!