Veszprém

2016.10.28. 20:55

Lerótták kegyeletüket - Elődeikre emlékeztek a megyeszékhelyen a katonák

Veszprém - A megyeszékhely három temetőjében is megemlékeztek hősi halott bajtársaikról a helyi alakulatok pénteken.

Marton Attila

A veszprémi katonai alakulatoknál évek óta hagyomány, hogy halottak napja alkalmából az állományok tagjai felkeresik a megyeszékhely katonai síremlékeit.

A megemlékezés az Alsóvárosi temető hősi parcelláinál kezdődött, háttérben a Légierő Zenekar Fotó: Penovác Károly

Az MH 54. Veszprém Radarezred, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Számú Toborzó és Érdekvédelmi Központ állománya az Alsóvárosi temetőben található hősi parcelláknál és emlékműnél kezdte a megemlékezést, majd ellátogattak előbb a Vámosi úti temető, majd a Dózsavárosi temető második világháborús katonasírjaihoz. A katonai alakulatok nevében Zentai László ezredes, a Radarezred parancsnoka, Barta Sándor ezredes, a Légi Vezetési és Irányítási Központ törzsfőnöke, és Soós Gyula őrnagy helyeztek el koszorút, a katonák mindhárom helyszínen mécseseket gyújtottak, és az alakulatok tagjai verset szavaltak.

A megemlékezéseken Szécsi Ferenc katolikus plébános és Szabó György alezredes, református tá- bori lelkész mondott imádságot az elhuny-takért.

Mindhárom helyszínen közreműködött a Légierő Zenekar Katona János alezredes vezetésével. A korábbi évekhez hasonlóan a megemlékezést szentmise zárta a helyőrségi templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!