Veszprém

2015.05.18. 05:35

Lelkes Renáta nyerte meg a Starfactory fődíját

Veszprém – Legszívesebben saját dalt adna ki Lelkes Renáta, a Starfactory vetélkedő győztese, aki a díjjal többek között egy szám professzionális felvételére és kiadására kapott lehetőséget.

Kutasi Zsófia

Száz jelentkezőből választották ki a versenyzőket a Starfactory országos tehetségkutató vetélkedőbe, melyet a Pannon Várszínház szervezett, és amelynek döntőjében tizenkilencen mérhették össze tudásukat. A színpadon a Pannon Várszínház produkciója, a Starfactory musical kelt életre, amely Gém Zoltán műve alapján egy elképzelt tehetségkutató kulisszatitkait tárja fel.

Ária, pop, musical, vers, tánc – a Starfactorya vetélkedő döntőjében a műfaji sokszínűség mellett a magas színvonal jellemezte a produkciókat.

A színpad mögött nagy volt a feszültség, a fellépők a középdöntőkön elhangzott kritikák és instrukciók alapján igyekeztek a legjobbat kihozni magukból. A versenyzők a két napos döntőn szombaton Ajkán, vasárnap Veszprémben indultak a győztes címért. A fődíjat Lelkes Renáta kapta meg a szakértő zsűri döntése alapján.

Novák Péter, a zsűri tagja kiemelte, lényeges szempont volt, hogy a versenyzők közül ki milyen energiával tud gondolatokat közölni, és fel tud-e oldódni abban, amit csinál.

– Még soha nem mérettettem meg magam, számomra a fődíj nagy megtiszteltetés – nyilatkozta a döntő utáni percekben még meghatódva a felvidéki származású, Budapesten élő Lelkes Renáta, aki mint mondta, sok műfajt kedvel a cigányzenétől egészen az operáig. A díjként elnyert a professzionális hangfelvételhez legszívesebben saját dalt választana.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója úgy fogalmazott, a döntők alatt is egyre fejlődő produkciókat mutattak be a versenyzők, akik a színfalak mögött is segítették, támogatták egymást. A versenyen nem alakította át őket stylist, mindenki magát adta.

Az igazgató elmondta, a jövőben lehetőséget biztosítanak arra, hogy a döntősök további produkciókban is részt vehessenek. A várszínháztól fellépésre felkérést kapott Holczer Réka, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes, Kovács Fruzsina, Kapcsándi Klaudia, valamint Börcsök Olivér, de ahogy az igazgató fogalmazott, mások előtt is nyitva áll az út.

A zsűri kategóriák szerint is díjakat osztott; az ének kategóriában megosztott díjat vehetett át Lakatos Anita és Holczer Réka, vers kategóriában Kovács Fruzsina, egyéb kategóriában pedig az Ajka-Padragkút Táncegyüttes.

A közönségdíjat Váczi Violetta kapta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!