Veszprém

2015.04.29. 09:18

Lakótelep született

Veszprém - A Smaragdváros projekt nyolcadik helytörténeti estéjén Város a Városban címmel nyílt kamara-kiállítás a MNL Veszprém megyei Levéltára anyagából a Városi Művelődési Központ előcsarnokában.

Jákói Bernadett

 

A Városi Művelődési Központ  előcsarnokában kamara kiállítással emlékeznek a lakótelep építésének epizódjaira

(fotó: Jákói Bernadett)

Veszprém legnagyobb, korábbi elnevezésével a Felszabadulás úti (ma Jutasi úti) lakótelep építéstörténetéből láthatnak az odalátogatók érdekes epizódokat.  Hermann István a MNL Veszprém megyei Levéltárának igazgatója köszöntőjét követően Nagy Szabolcs főlevéltáros prezentációjában ismertette, milyen tényezők segítették a lakótelep létrejöttét, miképp formálódott és alakult ki a mai modern városrész arculata.  A tervektől a mindennapi életképekig látható archív fotók nosztalgiázásra késztetik a kiállítást megtekintő egykori és mai városlakókat.

A lakótelep létrejöttéhez fűződő gondolatok, szemléletek 40 éve foglalkoztatják a lakótelepen élőket és természetesen a veszprémi polgárokat. A kiállítás május végéig tekinthető meg a VMK előcsarnokában, amely a hónap műtárgyaként is bemutatkozik.

A következő előadásban, május 12.-én Mezei László építész a VÁÉV korszak sajátos építkezési  jegyeit tárja fel az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!