Veszprém

2016.02.07. 17:20

Kultúrházak éjjel-nappal - Az élő zene a témája az idei rendezvénynek

Veszprém - A Városi Művelődési Központ is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához. Péntektől vasárnapig színes programok várták az érdeklődőket.

Balla Emőke

A Magyar Népművelők Egyesülete évek óta meghirdeti a Kultúrházak éjjel-nappal akciót, amivel a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére szeretné ráirányítani a figyelmet. Évi 80 millió embert meghaladó látogatottságukkal a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális intézmények Magyarországon.

A Városi Művelődési Központ öt évvel ezelőtt, még a régi épületben rendezte meg először a programot, ezen a hétvégén ismét várta az érdeklődőket. A rendezvény célja, hogy bemutassák a művelődési központ sokszínűségét, azt, hogy milyen sokféle közösség, klub, csoport működik a házban, mely nyitott minden látogató számára, mondta Neveda Amália igazgató.

Az országos programsorozat idei témája az élő zene, ezért Veszprémben is igyekeztek minél több zenei rendezvényt kínálni a közönségnek. Pénteken Kövi Szabolcs négy alkalommal zenélt A világ természeti csodái a Gerecsétől Új-Zélandig című  film kíséreteként, előadását a Ringató óvodások, a Deák iskolások, este felnőtt látogatók élvezhették.

Horváth Attila, az Óbudai Népzenei Iskola tanára népi hangszereket mutatott be a gyerekeknek és szüleiknek, majd zenekara a táncházban hajnali két óráig húzta a talpalávalót. A táncházban a Veszprém–Bakony Táncegyüttes és a Kis-Bakony táncegyüttes volt a házigazda.

Szombaton a Berkenye tanösvény útvonalán sétálhattak a veszprémiek Nagyné Kozma Ildikó vezetésével, vasárnap délután a Városi Művelődési Központ csoportjai mutatkoztak be a kamarateremben. A résztvevők tapsolhattak az Acro Dance SE, a Lung C'uan Tao Kung Fu School, a Hemo Modern Táncműhely, a Gizella Nőikar és a művelődési központ legfiatalabb csoportja, a fél éve alakult Gerence Táncegyüttes műsorának. Az emeleti előtérben a Veszprémért Művészkör alkotói festettek, a Kosárfonó Műhely, a Veszprémi Kézműves Műhely és a Foltvirágok patchwork-klub ügyes kezű tagjai is bemutatták legújabb munkáikat. Alkothattak a gyerekek is, Gombrich mester művészeti tanodájában.

Délután négy órakor a Balaton Method című zenés dokumentumfilmet vetítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!