Veszprém

2016.05.02. 11:36

Közel négyezren érettségiznek

Veszprém – A megyeszékhely tizenhárom iskolájában ezerháromszázötvenhat diák kezdte meg az érettségit hétfőn.

Heffler Péter

-Az érettségi vizsgák írásbeli feladatlapjait az Oktatási Hivatal készíti el és 2013. óta a járási hivatalok közreműködésével zárt láncú átadás-átvételi eljárásban juttatja el a vizsgaszervező középiskolákhoz – szólt a Veszprém Megyei Kormányhivatal tájékoztatója. - Az igazgatók vagy megbízottjaik a tanév rendjében meghatározott 2016. május 2-24. között, minden reggel a járási hivatalokban veszik át az adott napi vizsgatárgy feladatlapjait. Veszprém megyében valamennyi járási hivatal részt vesz a feladatellátásban és fokozott figyelmet fordít a feladatlapok biztonságos tárolására, őrzésére. A feladatlapokat tartalmazó dobozok sértetlenségét és a feladatlapok mennyiségét a járási hivatalok munkatársai és az iskolák képviselői az előző hét folyamán közösen ellenőrizték, ezzel is biztosítva az írásbeli vizsgák zavartalan megkezdését – közölte a Kormányhivatal, majd kiért a pontos számokra, melyekből például kiderül, hogy idén ötvenhárom féle tárgyból tehetnek érettségi vizsgát a diákok, közülük huszonhatból emelt szinten is.

- A vizsgajelentkezések alapján Veszprém megyében negyvenegy helyszínen összesen háromezer-nyolcszáznyolcvanegy diák jelentkezett vizsgára. Május 2-án a magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból megyei szinten kettőezer-kettőszázkilencvenkilenc fő írásbeli vizsgájára került sor. Veszprém városában tizenhárom helyszínt érint az érettségi, ahol ezerháromszázötvenhat diák jogosult a vizsgázásra – derült még ki a tájékoztatóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!