Veszprém

2015.12.01. 21:07

Kiállításmegnyitó a nyugdíjas rendőrök találkozóján

Veszprém - A népművészet mestere és népi iparművész Nesó Sándor, akinek a műveiből kiállítást nyitottak meg a nyugállományú rendőrök keddi találkozóján, a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Kovács Erika

Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány, aki napra pontosan éppen kedden kezdte meg 33. évét a rendőrségen, köszöntőjében kiemelte, neki is eljöhetne az idő, amikor a gyorsvonat megáll, és egy másik vonatra száll, s nyugdíjas lehet. Hozzátette, nyugdíjas kollégái, akiket barátainak nevezett, már megtehetik, hogy a múltba nézzenek és újraéljék a szép vagy rossz dolgokat.

- Bizonyára akadtak olyan pillanatok, amikor megállították volna az időt, illetve amikor siettetni akarták - fogalmazott, majd Horváth Imre nyugállományú dandártábornok, volt megbízott főkapitányság-vezető társaságában köszöntötte a kerek évfordulós kollégáit, Szita Ferencet, Weinper Ferencet, és köszönetet mondtak Szilágyi Erzsébet nyugállományú alezredesnek, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Klub elnökének kiemelkedő munkájáért.

Szűcs Erika rendőr alezredes, hivatalvezető a megjelentek közül Nesó Sándor nyugállományú rendőr főtörzszászlóst méltatva rámutatott, gyermekkorában ismerkedett meg a fafaragással, sokat tanult a pásztorfaragóktól, a népművészetről. A sport is kiemelt helyet kapott életében, Berhidán birkózni kezdett és aranyjelvényes szintig jutott, az utánpótlás-nevelésben kiváló eredményeket ért el. Nesó Sándor a népművészet mestere, népi iparművész, a magyar kultúra lovagja, legszebb alkotásaiból, csont-, szaru- és fafaragásaiból mutattak be válogatást a megjelenteknek.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!