Veszprém

2016.09.26. 19:05

Két természetjárónk országos elismerése

Veszprém, Dobogókő - Huszonnyolcadszor találkoztak az ország minden tájáról Dobogókőre sereglett bakancsos természetjárók a hétvégi természetbarát napon.

Jákói Bernadett

Az idei rendezvényhez hasonlóan 1988 óta nyújtanak át elismeréséket, díjakat a hazai turistaság fellegvárában, Dobogókőn. Ezen a napon hagyományosan, nem pusztán a természetjáró teljesítményt, hanem a szervezői, valamint a szövetségi feladatokat ki-emelkedően végző természetjárókat díjazzák. Veszprémből, Ajkáról, Balatonfüred-ről, Balatonalmádiból ötvenen utaztak a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében a központi ünnepségre. Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség örökös tagja, tiszteletbeli elnöke idézte fel az elmúlt évtizedekből a jelentősebb természetjáró mozgalmak történetét. Kiemelte, hogy baráti, sporttársi összetartozással példával állhatunk a jövő természetjárói előtt.

A természetjárók napján a természetjárás érdekében kifejtett több évtizedes munkásságáért Albert Ferenc ajkai (balról) és Karácson Sándor veszprémi természetjáró kapott rangos elismerést   Fotó: Jákói Bernadett

A Magyar Természetjáró Szövetség elnöksége idén két Veszprém megyei sporttársat is jutalmazott. A természetjárás fejlesztése érdekében kifejtett komplex tevékenységéért kitüntetés bronz fokozatában Albert Ferenc, az ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület tagja részesült. Több évtizedes, a túravezetők képzésében végzett oktató-nevelő munkájáért vehette át az országos elismerést. Karácson Sándor, a megyei természetbarát szövetség szakmai alelnöke ugyanennek a címnek az arany fokozatával gazdagította megyénk természetjáró mozgalmának hírnevét. Technikai szervezői munkáját, kimagasló szakmai adminisztratív tevékenységét, több mint huszonöt éve tartó szövetségi munkáját ismerték el az országos kitüntetéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!