Veszprém

2015.05.27. 15:12

Kerékpárosok barátja a város

Veszprém – A kerékpáros közlekedésért tett intézkedései és fejlesztései elismeréséül Kerékpárosbarát Település 2015 díjjal jutalmazták a megyeszékhelyet.

Marton Attila

Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vette át Vácon a napokban.Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést. A város közlekedési koncepciójában kiemelt figyelmet szentel a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére, valamint arra törekszik, hogy a szükséges infrastruktúrát megteremtse. Ennek érdekében az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseket hajtott végre a város, áll az önkormányzat közleményében.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve azokat a településeket értékeli ezzel a címmel, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez. Kerékpárosbarát Település címmel idén ötvenöt önkormányzatot jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!