Veszprém

2017.08.11. 09:55

Kávé- festmények- kiállítás nyílt a Szaléziánumban

Veszprém – Fülöp Krisztina munkáiból nyílt kiállítás Kávé –festmények címmel csütörtökön a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

Rieger Zsanett

A tárlatot Rudi Péter bakonyjákói plébános nyitotta meg, aki az alkotóról elmondta: Fülöp Krisztina bakonyjákói festőművész hallgató, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem szombathelyi kihelyezett festő- grafikus szakán tanul, szeptemberben lesz harmadéves. Középiskolájában, a Pápai Közgazdasági Szakgimnáziumban jött rá, nem vonzza a számok világa, művészként képzeli el életét. Idén ez a harmadik önálló kiállítása. Első tárlata Pápán volt januárban, tavasszal egykori iskolájában voltak kiállítva munkái, májusban pedig egy csoportos kiállítás is létrejött, de Bakonyjákón és Szombathelyen is volt kiállítása. Egy ciprusi művész hatására készítette el a kávé- festményeket. Ezeken kívül olaj, akril és akvarell festmények is láthatók a tárlaton. Kedvenc témája a tájképek, fűzte hozzá Rudi Péter. Miért pont egyházi személy nyitja meg a kiállítást? –tette fel a kérdést. Fülöp Krisztina mélyen hívő, vallását gyakorló személy, mondta erre gondolatai zárásaképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!