Veszprém

2013.11.20. 11:14

Jobbik: vállalkozóknak emelt szemétdíj?

Veszprém - Hulladékszállítási díjakkal kapcsolatos panaszokról számoltak be a Jobbiknak veszprémi vállalkozók, mert augusztus 1-től jóval magasabb összeget kér a VKSZ Zrt., mint korábban - tájékoztatott Forgóné Kelemen Judit, a párt veszprémi képviselője.

Halmos György

A díjemelés húsz százalék, ennyivel kell többet fizetni a szolgáltatásért a veszprémi vállalkozóknak. A kormány kompenzálja az önkormányzati tulajdonú cégek rezsicsökkentésből adódó veszteségeit, a VKSZ Zrt. 400 millió forintot kap az államtól félévente az adófizetők pénzéből. Veszprémben is megtörtént a rezsicsökkentés a lakosságnál, de valamilyen oknál fogva a vállalkozóknak a szolgáltató utólagosan, megemelt összegű csekket küldött, ezzel is egyre nehezebb helyzetbe hozva a helyi vállalkozókat – tájékoztatott az ellenzéki párt képviselője.

– A Jobbik úgy gondolja, hogy egy olyan eljárást követ az önkormányzat, illetve annak többségi tulajdonú cége, amely már sokak számára ismerős lehet. Ez pedig nem más, mint az áthárítás – fogalmazott.

A párt szerint jogszerűtlen a cég eljárása is, miszerint a novemberben kiküldött szerződést visszadátumozták októberre, hatályát pedig augusztus 1-től kívánja elfogadtatni a vállalkozóval.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a VKSZ Zrt.-t, Göttlinger László vezérigazgató péntekre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!