Veszprém

2017.04.23. 19:35

Játszva tanulhattak

VESZPRÉM - A környezet védelmére és az erőforrásokkal való felelős bánásmódra hívta fel a részt vevő diákok és családok figyelmét a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) rendezvénye a Kolostorok és Kertekben.

Marton Attila

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hagyományteremtő céllal szervezték meg a rendezvényt. Brányi Mária alpolgármester megnyitójában a fenntarthatóság fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a fiatalok nevelése különösen fontos, mert ők adhatják tovább ezt a szemléletet a következő generációknak.

A gyerekek áramot termelhettek biciklivel Fotó: Penovác Károly

A Fenntarthatóság mindenKOR nevű kétnapos rendezvényhez a szervező közüzemi szolgáltató mellett közel húsz intézmény és szervezet csatlakozott. A Séd-völgyében felállított több mint tíz állomáson a veszprémi gyerekek és fiatalok - óvodásoktól a középiskolásokig - számos ötletes programon vehettek részt. A VHK jóvoltából a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolhatták, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai a vizes élőhelyek állapotára hívták fel a figyelmet. A résztvevők megismerkedhettek a mosógép egyik ősével, a ványolóval, belenézhettek a naptávcsőbe, és megfigyelhették működés közben a HaTesz egyesület patakba állított energiamalmát, valamint áramot termelhettek biciklivel. A gyerekeket elektromos busz szállította az egyik hazai gyártó jóvoltából. A programokat szombaton bolhapiac is színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!