Veszprém

2016.10.21. 17:36

János vitéz énekhangon

Az idén 100 éves évfordulóját ünnepelő Csermák Antal Zeneiskola jubileumi programsorozatának eseményeként mutatták be a János vitéz zenés előadását az intézmény magánének szakos növendékeinek és meghívott vendégművészek közreműködésével.

Jákói Bernadett

- A nagysikerű zenés produkció első előadása már az előző tanév végén megtörtént. Kacsóh Pongrác –féle daljáték és az eredeti Petőfi mű kreatív összeállításával keletkezett, Borka Sándor festőművész által készített díszletek között. A leglátványosabb eleme a műnek az, hogy az eredeti zene és a próza nagyszerű találkozásának volt részese a közönség.

A nagy sikert aratott zenés, jelmezes előadásban a magánének szakos növendékek jeleskedtek
Fotó: Jákói Bernadett

Mivel az előadás már az első bemutatásakor is magas művészi színvonalat teljesített, így alkalom volt arra, hogy a produkció részt vegyen a finnugor-magyar kapcsolatok pályázatán. A szereplők valamennyien a zeneiskola magánének szakának növendékei, és már több koncerten, előadáson is jól szerepeltek. Főszerepekben Hada Veronika, mint Iluska és Kiss Zoltán, mint a címszereplő énekeltek. A zenés darab két komoly szakmai, színészi háttérrel, Dominek Annával, ezúttal, mint mesélővel, az eredeti Petőfi mű prózai előadójával és Tóth-Péti Krisztinával is bővült.

A látványos, zenés előadás összeállításában a zeneiskola tanárai, művészei, az iskolavezetés valamint külső szakemberek vettek részt, a jelmezeket a Petőfi Színház segítette a produkcióhoz – mondta el Ötvös-Cseke Noémi művészeti vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!