Veszprém

2015.07.01. 11:10

Ingyenes étkeztetés a rászorulóknak

Veszprém – Az önkormányzat idén is biztosítja a rászoruló gyermekeknek az ingyenes étkezést a nyári szünetben és megszervezi a napközis tábort.

Balla Emőke

A hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult kiskorú gyermekek ingyen jutnak ebédhez. Minden jelentkezőnek, 88 család 169 gyermekének, tudják biztosítani a lehetőséget, mondta Némedi Lajos alpolgármester. A nyári gyermekétkeztetés 2,7 millió forint, az állami költségvetés 1,7 millió forintot térít.

A napközis tábort 2007 óta szervezi meg az önkormányzat. Június 29-től július 31-ig, öt héten át különböző programokkal, sport- és szabadidős tevékenységgel várják az általános iskolás gyermekeket a Táncsics Mihály Szakközépiskola épületében. A veszprémi iskolákból 291 tanuló jelentkezett a napközibe, naponta átlagosan 101-141, főként alsó tagozatos diák vesz részt. A tizenegy általános iskola mindegyikéből érkeznek gyerekek a táborba, legnagyobb létszámban a Deák iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!