Veszprém

2016.10.16. 18:10

Informatikai szemléletfejlesztés

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! című projekt célja a vállalkozások digitális felkészültségének javítása, és ezzel versenyképességük fejlesztése a különféle informatikai és infokommunikációs eszközök, módszerek, alkalmazások bevezetésének és használatának ösztönzésével.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekt keretében Informatikai információs napot tartottak a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné kamarai főtitkár köszöntőjében kiemelte, a kamara és a projekt elkötelezett célja a vállalkozások ösztönzése a modern technológiák iránt, hogy nemzetközi szinten is lépést tarthassanak a versenytársakkal.

Az előadók sok érdekes, izgalmas és tanulságos példával szolgáltak Fotó: Tremmer Tamás

Szalai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprém megyei IKT-tanácsadója szemléltette a hazai vállalkozások digitális lemaradásának helyzetét, valamint a felzárkózás lehetőségeit, kiemelten a GINOP-3-2.1-es és 3.2.2-es pályázati felhívásokat, amelyek keretében szerteágazó informatikai fejlesztéseket valósíthatnak meg a vállalkozások. A szakmai előadások keretében számos aktuális vállalati informatikai témát hallhatott a közel 130 érdeklődő: Kisantal Tibor egyéni vállalkozó az online grafikai tervezésről és webdesignról tartott szemléletes előadást, Kuna Péter, a Microsoft Magyarország Kft. termékspecialistája a vállalat CRM, azaz ügyfélkapcsolat-kezelés-alkalmazásait mutatta be. Pichner Péter, a Macrotel Kft. ügyvezetője a hálózatépítés, -fejlesztés és -biztonság szemszögéből tartott bevezetőt a vállalati informatikába. Pató Sándor, a Silver Frog Informatika Kft. ügyvezetője a modern IT-eszközök, vállalatirányítási rendszerek szükségességét és versenyelőnyeit emelte ki, majd Pék Zsolt marketingvezető az online marketing jelentőségéről beszélt a megjelenteknek. Ezt követően a hallgatóság aktív bevonásával fórumbeszélgetésre került sor az előadókkal, ahol gyakorlati kérdéseket vitattak meg: milyen a megfelelő honlap, mekkora cégnek érdemes vállalatirányítási rendszert bevezetni, milyen mértékű hazánk digitális lemaradása.

A program délutáni részén Egerszegi Krisztián, a MiniCRM Zrt. ügyvezetője tartott workshopot és szekcióbeszélgetést a CRM-rendszerek előnyeiről, gyakorlati alkalmazásáról.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! című projektben a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további öt informatikai információs napot szervez 2017 áprilisáig Ajkán, Tapolcán, Pápán, Balatonfüreden, Veszprémben. A rendezvénysorozat következő állomása Ajka, október 26-án. A szervezők itt is számos szakmai témát kínálnak a kiberbiztonságtól, a dokumentumkezelő rendszereken, a vállalatirányítást és az ügyfélmenedzsmentet támogató alkalmazásokon keresztül az online marketingig. Kiállítók, előadók: DLM Solutions, DMS Solutions, Crosssec, Zalaware, ZG System Group, Budapest Bank.

További információ a www.veszpremikamara.hu vagy a www.vallalkozz- digitalisan.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!