Veszprém

2016.04.26. 12:05

Idén is több sportág állt a gyermekek rendelkezésére

Veszprém - Immár második alkalommal a Veszprém Aréna adott otthont a „Sport legyen a tied” nagyszabású sportágválasztó rendezvénysorozatnak.

Bényi Kálmán

A ceremóniát követően a gyermekek birtokba vehették az aréna küzdőterét, és kipróbálhatták a közel húsz sportág mindegyikét.

Németh Noémi főszervezőtől megtudtuk: - A program célja, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást. A helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre. A húsz állomásos rendezvénysorozat veszprémi helyszínén közel ezer nebuló tehette próbára képességeit, és reményeink szerint nagy százalékuknak sikerült segítséget nyújtanunk a döntésben, hogy a jövőben, melyik sportágban találják meg számításaikat.

Az arénában a gyerekek kipróbálhatták például a vitorlás szimulátort, de volt sportlövészet, futsal, karate, dzsúdó, kosárlabda, kajak-kenu, röplabda, ping-pong, torna, atlétika és torna is.

Minden állomáson sok csemete megfordult, már csak azért is, mert az egyes sportágak kipróbálásáért pecsét járt, s a végén ezekért sportos ajándékokat kaptak a fiatal résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!