Veszprém

2016.02.06. 16:27

Humán értékek - Diplomaátadó ünnepség az egyetem modern filológiai és társadalomtudományi karán

Veszprém - Legfőbb érték a személyiséggé válás – mondta Horváth Géza dékán a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának szombati diplomaátadó ünnepségén.

Balla Emőke

A dékán a végzősöknek úgy fogalmazott, bár a gyors szakmai karrier nem kedvez a személyiségfejlődésnek, személyiséggé válásnak, mégis bízzanak magukban. Ezt a feladatot keressék az életben, akkor boldog, kiegyensúlyozott emberek lesznek. Beszédében Epiktétosz szavait idézte, az általa említett értékek – megbízhatóság, tisztességesség, tisztelettudás – ma is iránymutatók. A görög filozófus szerint elég a hazának az, ha mindenki elvégzi a maga feladatát. Legyen ez elég a most diplomájukat átvevő fiataloknak is: neveljék, tanítsák a rájuk bízottakat, kutassanak, ismerjék meg minél jobban az embereket, hiszen a filozófus szerint "bölcs az, aki ismeri az embereket".

Horváth Géza köszönetet mondott a szülőknek, hozzátartozóknak, akik tanulmányaik idején segítették, bátorították a hallgatókat. Azt kérte tőlük, adják meg az esélyt a folytatásra, a lehetőséget a kiteljesedésre. Szimbolikusnak és sorsfordítónak nevezte az idei tanévet, amikor fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli a kar és sikeresen akkreditálták az egyetem új doktori iskoláját, megkezdődhet a képzés a többnyelvűségi nyelvtudományi doktori iskolában. A Dunántúlon a pécsi mellett a veszprémi egyetem a másik humántudományi centrum.

Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese a hallgatóknak, szülőknek és oktatóknak is köszönte az együttműködést, azt, hogy mindent megtettek a cél eléréséért, a diploma megszerzéséért. Azt mondta a végzősöknek, a legfontosabb dolgokra figyeljenek az életben, családra, barátokra, szeretetre, egészségre. A nélkülözhetetlen dolgokkal törődjenek, a munkára mindig marad idejük. Azt kívánta nekik, jó szívvel gondoljanak alma materükre és oktatóikra.

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán ebben a félévben hét alapszakon, hat mesterszakon, öt egyetemi képzésen és két szakirányú továbbképzési szakon 120-an végeztek, többségben mesterszakon. Tizenhatan kitüntetéses oklevelet vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!