Veszprém

2013.01.31. 18:24

Változik az okmányiroda nyitvatartási ideje

Február 1-től reggel nyolc órától este nyolc óráig várják az ügyfeleket a Veszprémi Járási Hivatalban, az okmányirodában.

Balla Emőke

A közigazgatás átalakításáról, a Veszprémi Járási Hivatal működésének tapasztalatairól sajtótájékoztatón számoltak be a szakemberek. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott hangsúlyozta, 2013 őszén az egy ablakos ügyintézés kialakításával teljessé válik a közigazgatás megújulása. Dr. Bita József, a Veszprémi Járási Hivatal vezetője elmondta: a hivatal állománya 181, a hivatal része a törzshivatal, illetve hat szakigazgatási szerv. Az elmúlt hónap tapasztalatai azt mutatják: az ügyfelek könnyen megbarátkoztak a járási ügyintézéssel, az ügyfélforgalomra jellemző, hogy az okmányirodában napi 450-460 kérelmet intéznek. A gyámhatósági ügyek száma januárban meghaladta az ezret, a szociális igazgatási ügyek száma a több százat, szabálysértési ügy 250 volt.

Az okmányiroda a törzshivatal része, itt 27-en dolgoznak, a napi ügyfélforgalom mellett hatósági feladatokat, ügyeket látnak el. Az ügyfélbarát közigazgatás céljait szolgálja, hogy február 1-től reggel nyolc órától este nyolc óráig fogadják az ügyfeleket, akiket bátorítanak is arra, hogy vegyék igénybe a délutáni, esti ügyintézést. Wolf Zsuzsanna, a Veszprémi Járási Hivatal Okmányirodai Osztályának vezetője kiemelte: változatlanul délelőttönként van sok ügyfél. Érdemes akár  telefonon érdeklődni, hány ügyfél várakozik és egy kevésbé forgalmas időpontban - akár munkaidő után - érkezni, a kollégák mindenben segítik az ügyfeleket.

Dencs Tibor, a Veszprémi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalának vezetője ismertette a hivatal fő feladatköreit. Az építésügyi feladatokhoz tartoznak többek között a kiemelt beruházások (illetékességi terület az ajkai, zirci, várpalotai és veszprémi járások), az építésfelügyelethez a kivitelezés ellenőrzés, szabályok betartása, az örökségvédelem megyei hatáskörű és illetékességi területű. A hivatal a Radnóti tér 2. szám alatti épületben működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!