Veszprém

2017.06.15. 12:43

Helyismereti kalandozás a Dózsavárosban

A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Általános Iskola felső tagozatos diákjai, a diáknapon tematikus honismereti programsorozat keretében ismerkedtek iskolájuk környezetével és történelmi nevezetességeivel.

Jákói Bernadett

A 17 állomáshelyhez kapcsolódó feladványokat nem csak megoldani, de a helyszínek felkeresését fotókkal kellett dokumentálnia a több mint 200 diáknak, akik a séta előtt az iskolarádión keresztül helytörténeti előadást meghallgatva kaptak segítséget a kérdések megválaszolásához.

A nyolcadik osztályosok  a Benedek-hegy alatti óvóhelyen ismerkedtek a kiállított tárgyakkal

A sétajáték során felkeressék a Dózsa iskola környékén a kivándorlók tiszteletére emelt keresztet, a Pápai úton Borsos József szülőházát, a volt Zeneművészeti Szakközépiskola épületénél lévő kerékvetőket és az egyetlen még álló, korabeli hirdetőoszlopot, a Davidikumot, az Esterházy utca bélyeges tégláit, Csikász Imre szobrászművész szülőházát. A Miklós utcán keresztül jutottak el a hangulatos Margit romokhoz és ismerkedtek meg Szent Margit legendájával, felfrissülve a szökőkút vízében, még lerajzolták, miként képzelik el a Szent Katalin kolostort eredeti formájában, ahol Szent Margit királylány 4 éves korától 12 éves koráig nevelkedett.

Az egykori Ring malom mellett elhaladva a nap egyik legnagyobb attrakciója várta a diákokat, hiszen erre az alkalomra, -köszönhetően a herendi HATESZ lelkes tagjainak és elnöküknek, Bácskai Péternek, -megnyitotta kapuit az egykori Benedek-hegyi óvóhely, ahol korhű öltözetben a Benedek-hegy történetéről vetített előadás, óvóhely túra, rögtönzött sebesült mentés és a hely szelleméhez illő borzongató feladatok tették élményszerűvé az óvóhely látogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!