Veszprém

2015.07.26. 07:48

Hasznos változtatás az utcazenén

Veszprém – Az idén bevezetett ügyeletnek köszönhetően a korábbi években tapasztaltnál kevesebb szemét hevert az utcán a fesztivál estéin.

Marton Attila

Míg a korábbi években éjfél körül már a legtöbb szemétgyűjtő tele volt, és akadt jócskán az eldobált műanyagpoharakból is, idén ilyet nem tapasztalhattak a kilátogatók. A mostani fesztiválon 18 órától hajnali kettőig a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) egy kisebb létszámú ügyelettel próbálta elejét venni annak, hogy a késő éjszakai órákra szemét borítsa a tereket és a sétálóutcát. A kezdeményezésnek hála a szolgáltató munkatársai a fél hatkor kezdődő reggeli takarítással is mindennap időben végeztek.

Fotó: Balogh Ákos

A hulladék összegyűjtésére a fesztivál idején a meglévőkön kívül 130 darab 240 literes hulladékgyűjtő edényt helyeztünk ki, emellett naponta mintegy négyszáz darab 120 literes hulladékgyűjtő zsák állt készenlétben a város tisztaságáért, tudtuk meg Temesvári Balázs vezérigazgatótól.

A VKSZ Zrt. a várossal kötött köztisztasági szerződés alapján látja el a városi rendezvények takarítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!