Veszprém

2016.10.27. 17:52

Halloween az állatkertben

Idén is meghirdeti tökfaragó versenyét a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A töklámpásokat az állatok kapják majd.

Forgács Ádám

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét".  Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, és a gyermekek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Október 31-én sok fiatal bújik jelmezbe, de kétségtelenül a Halloween legismertebb jelképe a faragott töklámpás.

Ebből az alkalomból, akik október 31-én vagy november 1-jén (hétfőn vagy kedden) kifaragott töklámpással, vagy bármilyen kreatív, tökből készített alkotással (pl. állatfej) érkeznek, jelentős kedvezménnyel látogathatják meg az állatkertet.

Az állatok legnagyobb örömére a kifaragott csemegék sem vesznek kárba. A tökből készült alkotásokat a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik és a csimpánzok kifutójában helyezik majd el a gondozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!