Veszprém

2017.02.22. 20:27

Gyökerek és szárnyak

Veszprém - Albert Fruzsina szociológus és Kovács Attila zeneszerző lesz a vendége a Csermák Antal Zeneiskola sorozatának.

Balla Emőke

A százéves Csermák Antal Zeneiskola Gyökerek és szárnyak címmel indított beszélgetéssorozatot. Az intézmény egykori növendékei vallanak életükről, pályájukról. A következő programot március 6-án 17 órakor tartják a zeneiskolában. Albert Fruzsina szociológust és Kovács Attila zeneszerzőt Zalavári Eszter, a Veszprém Televízió szerkesztő-műsorvezetője kérdezi.

Albert Fruzsina Nagy Tamásnénál csellózott tíz évig. Az ELTE szociológia-angol szakán diplomázott 1992-ben, 2001-ben elnyerte a Magyar Szociológiai Társaság Erdei-emlékérmét. A Károli Gáspár Református Egyetem szociológia tanszékének vezetője, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, az NKFI Társadalom- és Bölcsészettudományi Kollégium szociológia- és demográfia-zsűri elnöke.

Kovács Attila 1960-tól Lantos Magdánál tanult zongorázni, 1980 és 1982 között dzsesszt tanult Gömbös Károlynál. Elvégezte a Veszprémi Vegyipari Egyetemet, de rövid kitérő után visszatért a zenei pályára. 1982-től 1992-ig Nyugat-Európa országaiban zenélt, 1992 és 2000 között a Petőfi Színház zeneszerzőjeként dolgozott, 2001-től a Pannon Várszínház számára komponált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!