Veszprém

2015.11.29. 20:20

Gyertyagyújtás a bencésekkel

Veszprém – Advent első vasárnapjával megkezdődött a keresztény egyház új éve, amely a szeplőtelen fogantatás ünnepétől az irgalmasság szentéve lesz, ahogy azt Ferenc pápa meghirdette.

Németh F. Bernadett

Világszerte a keresztény hívők advent első napját ünnepelték szentmisével, gyertyagyújtással.

A veszprémi Szent Anna-kápolnában a Bencés Diákszövetség veszprémi tagozata szervezésében ismét egyetemista bencés öregdiákok tartottak vesperást.

Vasárnap este Korzenszky Richárd tihanyi perjel vezette a szertartást, advent lényegét, Jézus születésének történelmi jelentőségét Nyíredy Maurus OSB elmélkedése segített megérteni a híveknek. Az adventi koszorún Czakó András szerzetes gyújtotta meg az első gyertyát.

A következő vasárnapokon is (este hét órakor) várják azokat, akik szeretnének időt adni Istennek, megállni az ünnepi rohanásban és elmélyülni az ünnepben, amit Jézus születése kapcsán élünk meg.

December 6-án Barkó Ágoston OSB, december 13-án Takáts István atya, december 20-án Korzenszky Richárd OSB tart elmélkedést a Szent Anna-kápolnában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!