Veszprém

2015.07.29. 12:58

Főépítészi találkozót szerveztek

Veszprém - Konzultációra hívta Veszprém megye városi főépítészeit a megyei főépítész, Fabacsovics Zoltán.

Őrsi Ágnes

Nem először ültek össze a főépítészek, hiszen készül a Veszprém megye járási székhelyeit érintő integrált településfejlesztési stratégia, és a munka során egyaránt merülnek fel az összes várost érintő, de speciális kérdések is. Károlyi János, a tervezői konzorcium megyei koordinátora elmondta, hogy bár szűk határidőt kaptak, mindenütt elkészült az integrált településfejlesztési stratégia. A célok között a közlekedésfejlesztés, a turizmus és a munkahelyteremtés szerepelt. A folyamatot mindenütt államigazgatási és önkormányzati egyeztetések jellemezték, rendszeresen találkoztak az önkormányzatokon kívül a helyi társadalmi szervezetekkel, a gazdaság szereplőivel is.

Kedvező tapasztalat volt, hogy a találkozók túlnyomó többsége tevékeny együttműködéssel telt, bár előfordultak olyan esetek is, amikor a munkát az aktív párbeszéd hiánya nehezítette. Ilyen nehézséget jelentett az örökségvédelmi szervekkel zajló egyeztetés is.

Fabacsovics Zoltán megyei főépítész, irodavezető is együttműködésről beszélt a megye aktuális területfejlesztési és területrendezési feladatai kapcsán. Elmondta, hogy a térség területfejlesztési terveit igyekeztek megismertetni az önkormányzatokkal, a lakossággal, tavaly a gazdaság szereplőivel is egyeztettek. Felhívta a figyelmet arra, hogy még mindig van idő benyújtani a javaslatokat a megyei területfejlesztési koncepció módosítására, kiegészítésére.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!