Veszprém

2016.05.31. 20:32

Figyelem, átvágják!

Veszprém – Elviszem autóval, ha megmutatja, hol van itt a posta! – ezt mondta egy idegen férfi egy asszonynak.

Kovács Erika

– Be is ültem az illető kocsijába, aztán amikor megmutattam neki a postát, hirtelen közölte, majd visszajövök ide, inkább adjon egy pohár vizet, mert megszomjaztam – idézte fel az esetet neve mellőzésével az idős nő. Azt mondta, nagyon szégyelli már, hogy beült egy idegen autójába, aki vélhetően csak hozzá akart bejutni, és valójában nem a postát kereste. Szerencsére az asszony időben rádöbbent erre. Az asszony, mivel gyanút fogott, meg aztán hallott is arról, hogy a hozzá hasonló idősebb embereket különféle módszerekkel becsapják, illetőleg kirabolják, azt kérte az idegentől, hogy az otthonától távolabbi utcánál álljon meg, ott szeretne kiszállni.

– Nagyon megkönnyebbültem, amikor a férfi megállt, és én meg kiszállhattam az autójából – mondta az asszony, aki végül is nem tett feljelentést a rendőrségen, mert nem érte semmilyen kellemetlenség, és így abban sem lehet biztos, hogy az idegennek rossz szándékai lehettek. Esetét amiatt jelezte lapunknak, mert a napokban hallotta a hírekben, hogy éppen ezzel a módszerrel, úgynevezett utaztatással csapják be elsősorban az időseket, amikor útbaigazításért, a segítségükért cserébe ajánlják fel idegenek, hogy elviszik őket autóval. Sőt, még azzal is előállnak, hogy bevásárolnak nekik, ugyanis így a közelükbe szeretnének férkőzni. Megkérdeztük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megyénkben történt- e már hasonló – más megyékben sajnos már előfordult – eset. Orosz Katalin megyei szóvivő azt közölte megkeresésünkre, hogy ez idáig szerencsére nem adódott erre példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!