Veszprém

2015.12.04. 17:14

Fiatal kutatók elismerése

Veszprém – A természettudományok és műszaki tudományok terén kimagasló eredményeket elért ifjú tudósokat díjazott az MTA Veszprémi Területi Bizottsága.

Marton Attila

A Veab kiemelkedő ifjú kutatója díjat idén a holtágak és bányatavak összetételét vizsgáló Abonyi András, a Pannon Egyetem limnoökológiai kutatócsoportjának munkatársa, a műholdak közötti kommunikációt kutató Bacsárdi László, a Nyugat-magyarországi Egyetem intézetvezetője, a búzanemesítéssel foglalkozó Farkas András, a martonvásári kutatóközpont munkatársa, és a modern fényforrások színminőségét kutató Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem adjunktusa vehette át.

Fotó: Penovác Károly

Az elismerésre tizennyolcan pályáztak, a díjat harmincöt év alatti kutatóknak ítéli oda a területi bizottság elnöksége két kategóriában, mondta köszöntőjében Pósfai Mihály, a Veab elnöke. A hatodszor átadott elismerés ösztöndíjjal jár, amelyet idén is Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ajánlott fel magánvagyonából.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!