Veszprém

2016.07.20. 18:45

Fiatal előadók tábora

Veszprém - A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja hetedik alkalommal rendezte meg nyári táborát, ahol az irodalomé, a versmondásé és a drámajátékoké volt a főszerep.

Balla Emőke

Délelőttönként az egyetem kulturális referense, Felföldi Gábor dolgozott együtt a fiatalokkal: volt csapatépítő tréning személyiségfejlesztő gyakorlatokkal, szövegértés, dráma foglalkozás és mozgástréning. Délutánonként meghívott előadók aktivizálták a résztvevőket: Paksi László kommunikációs játékokat, Molnár Erzsébet beszédtechnikát tartott, Habóczki Máté a színészmesterségről mesélt, Sz. Csordás Éva és Rábai Zsanett pedig az előadóművészet fortélyait ismertették meg a táborozókkal. Nem maradt el az élő pódiumműsorok megtekintése és elemzése sem: Varga Richárd zenés Weöres-műsorát, Marosvölgyi Gergely pedig verses irodalmi előadását mutatta be. A zárónap délelőttjén a táborozó fiatalok két csoportban önállóan készítettek szerkesztett műsorokat, az I. és II: világháború témakörében. Az ifjú előadók mesei rögtönzéseket is bemutattak.

A táborozók bemutatták önállóan szerkesztett műsorukat Fotó: Felföldi Gábor

Az egyetem Drámajáték és versmondó táborában idén a középiskolások mellett néhány általános iskolás és egyetemista vett részt. Ketten kaptak jubileumi díszoklevelet, Fejes Réka és Raffai Sára, ők immár ötödik alkalommal voltak a tábor résztvevői, tájékoztatott Felföldi Gábor kulturális referens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!