Veszprém

2015.05.22. 20:26

Felújították a városi művelődési központot

Veszprém – Mindenkinek otthona lesz a felújított Városi Művelődési Központ, aki művelődni vagy szórakozni szeretne, hangzott el a létesítmény átadóünnepségén.

A mintegy tíz hónapig tartó felújítási munkáknak köszönhetően kívül és belül is megújult a művelődési központ: korszerűsítették a színháztermet, liftet építettek be és megújult az épület homlokzata is. Navracsics Tibor európai uniós biztos köszöntőjében kiemelte, páratlanul sokszínű a város kultúrája, és a veszprémi közösség fontosnak tartja a művelődést. Porga Gyula polgármester arról beszélt, az utóbbi években megvalósult városfejlesztés a helyi közösség megerősödését is magával hozza.

Kevés, a veszprémivel megegyező lélekszámú európai város büszkélkedhet az ittenihez hasonló kulturális sokszínűséggel, fogalmazott Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a Városi Művelődési Központ átadásán.

A városban három színház, irodalmi folyóiratok működnek, és országos vagy nemzetközi hírű költőket, írókat is magáénak tudhat.

Porga Gyula polgármester felidézte, a város megújítási folyamata nem csak a települést, hanem a közösséget is építi. A városfejlesztés a Séd-völgy felújításával indult, majd a belváros korszerűsítésével, a Hangvilla létrehozásával és a Jutasi lakótelep megújításával folytatódott. Kiemelte, a művelődési központ felújítása ennek a munkának a szimbóluma, ugyanis a kis műhelyek működésével a város közösségének erősödését szolgálja. A városvezető köszönetet mondott a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy ingyen a város rendelkezésére bocsátotta az épületet.

Neveda Amália, a művelődési központ igazgatója köszönetet mondott az intézményben működő csoportokat a felújítás idejére befogadó szervezeteknek.

 

A projektben korszerűsítették a villamossági- és fűtésrendszert, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílás-zárókat és alternatív energiaforrásokat is telepítettek. Teljesen megújult a színházterem, ahova új fény- és hangtechnikát szereltek be, valamint felújították az épület helyiségeit. Belső liftet is beszereltek, és akadálymentesítették a létesítményt.

Az átadón közreműködött Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes. Az épületet megáldotta Felker Zsolt, a Szent Mihály székesegyház káplánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!