Veszprém

2015.08.02. 10:41

Felidéztük a négy évtized emlékeit

A közelmúltban nem mindennapi összejövetelre kaptunk meghívót mi, nyugdíjas tsz-tagok.

Civil Tudósítónktól

Termelőszövetkezetünk a Veszprémvarsányi Jóbarátság MGTSZ jogutódja - a Bakonyi Agrár Kft. - felvállalta, hogy ünnepélyes keretek között megünnepeljük a 40 éves évfordulót.

1975 tavaszán a Veszprémvarsányi MGTSZ-hez, ami akkor Sikátor-Veszprémvarsány-Lázi községek összefogását jelentette, még öt település csatlakozott: Románd, Gic, Bakonypéterd, Bakonygyirót és Bakonyszentlászló. Ebben a formában nyolc községgel egységben az erő elven 40 éve működik a gazdaság, amely munkahelyet teremt a településeken élőknek. Az eltelt négy évtized alatt épültek állattartó telepek, korszerűsítették a műhelyeket, illetve komoly géppart is szolgálta az ágazatokat. A kertészeti ágazat sok női munkaerőt is foglalkoztatott, Gic községben volt gyümölcs feldolgozó is.

A veszprémvarsányi művelődési ház adott otthont a rendezvénynek, ahova nagyon sokan eljöttek, teljesen tele lett a nagy terem. A megnyitó beszédet Ruzsovits Attila ügyvezető elnök tartotta. Beszédében kitért a gazdasági helyzet változásaira, a piaci viszonyok labilis egyensúlyára, a pályázatok kihasználására és a belső egyensúly megtartásának nehézségeire is. Beszélt a piaci ingadozásokról, amelyek nem minden esetben alakulnak kedvezően, illetve a külső hatásokról, pl. a kevés csapadék, vagy a belvíz okozta problémákról.

Samu Csaba vezetőségi tag köszöntőjében értékelte a szubjektív dolgokat is, illetve községenként külön megnevezte az elhunyt tagokat, akik nagyban hozzájárultak a termelőszövetkezet sikereihez.

Méltán gratuláltak a vezetéshez, amely elsősorban Németh Ervin nevéhez fűződik. Megköszönték kitartó, lelkiismeretes munkáját, melyet egy kis jelképes ajándékkal jutalmaztak. Ő az, aki 1959 február óta nyugdíjazásáig vezette a gazdaságot. Munkássága alatt több alkalommal minősítették kiváló gazdaságnak a Veszprémvarsányi Jóbarátság Termelőszövetkezetet, amely a kezdeti nehézségek után egyre virágzóbb lett. A tagok rendszeresen kirándulhattak és üdülési lehetőség is volt.

Réti Károlyt 1993-ban választották elnökké, aki ismerte már az ágazat munkáját, hiszen korábban is vezető szerepet töltött be. Munkássága során sok időt fordított a gyakorlati teendők megvalósítására és a pontos, munkájára odafigyelő dolgozókat a vezetőség részének tekintette.

Az elhangzott köszöntők és beszédek után ötfogásos ebéd következett, melynek során első osztályú kiszolgálásban volt részünk. Az ebéd elfogyasztása közben jókat beszélgettünk, örültünk a találkozónak és annak, hogy nem felejtettek el bennünket, nyugdíjasokat. Jó érzés volt a gondokat otthon hagyni és előszedni a régi emlékeket.

Az ünnepség végén kaptunk egy szép emléklapot és egy Gici Sajtüzem által összeállított csomagot.

Az összes nyugdíjas termelőszövetkezeti dolgozó nevében köszönjük ezt a számunkra megrendezett napot és még további sok sikert kívánunk Ruzsovits Attila ügyvezető elnök és társai munkájához.

Kozma Antalné

Lázi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!