Veszprém

2017.01.19. 17:35

Februárban ismét megyebál

Veszprém - Február 18-án ismét nagyszabású estély lesz a megyeháza Szent István-termében. A megyebál díszvendége ezúttal Pápa városa lesz. A szervezők fővédnöknek az országgyűlés pápai származású elnökét, Kövér Lászlót kérik fel, védnöknek pedig az ugyancsak pápai Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, államtitkárt.

Napló információ

A vendégeket a bejáratnál tűzzsonglőrök, zászlóforgatók fogadják majd. Azt est során fellép a méltán híres Pápa Városi Fúvószenekar a megyei Prima-díjas Horváth Adrián karnagy vezetésével, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kamarazenekara, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes. A város reprezentatív kiállítással mutatkozik be a helyszínen, a vendégek barokk ruhás emlékfotózáson vehetnek részt az Esterházy-kastély jóvoltából.

A megyebálok elmaradhatatlan nyitótánca a palotás a Winner Versenytánc Egyesület előadásában Archív fotó: Nagy Lajos

A vendéglátásról a História Hangvilla Étterem gondoskodik. A vacsora fogásai között angolos bélszín csopaki borzselével, szőlőcsatnival szerepel, levesként szürkemarha-esszenciát tálalnak ököruszály-raviolival. A főfogás vadérmék erdei gombákkal töltött zöldséges tojáslepénnyel, házi burgonyafánkkal, ribizlizselével lesz, a desszert pedig Túróczy-karamelltortácska. A vegetáriánusokat külön menüsor várja. Az éjféli svédasztalon Sédvölgyi kolbászos káposztát, vargányás bordói marhafalatokat vadrizzsel és füstölt sajttal borított zöldséges tésztát találnak majd a vendégek. A Csalló Pálinka Manufaktúra bemutatója és a Tornai Pincészet borkóstolója teszi teljessé a megyebáli kulináris élményt.

Nem maradhat el az estély pompás nyitótánca sem a Winner Versenytánc Egyesület előadásában. A jó hangulatról a Rulett Együttes gondoskodik, kiváló tánczenét ígérve. A tombola bevételét a szervezők testvérmegyénk, a Kovászna megyei Kommandó község nemrég leégett iskolájának újjáépítéséhez ajánlják fel.

A megyebál támogatását eddig a Bakonyerdő Zrt., az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz jelezte. A különleges estélyre már több cég, vállalkozás teljes asztalokat foglalt a Szent István-teremben, és fogynak az egyéni jegyek is. Érdeklődni a Napló ajkai, pápai, tapolcai és veszprémi ügyfélszolgálati irodájában lehet, illetve bárki jelezheti igényét a következő e-mail címen: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!