Veszprém

2017.04.26. 17:15

Érzelmi intelligenciafejlesztése az oviban

VESZPRÉM - Ovicsalogató játszóházat tart az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda április 27-én, csütörtökön 16.30 órakor.

Balla Emőke

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda 2011 szeptemberében egy csoporttal nyitotta meg kapuit. Az első évben a lelkészek segítő útmutatásával kialakították az óvoda keresztyén arculatát, hagyományait, ünnepeit (adventi készülődés, karácsony, böjt, húsvét, pünkösd). Nagy hangsúlyt fektetnek az óvoda, a családok és a gyülekezet közötti jó kapcsolat ápolására. Az intézmény a gyülekezettel közös programokat - kirándulások, bál, gyermeknap, udvarrendezés, gyülekezeti családi nap - szervez. Az óvoda 2014 őszétől három csoporttal működik. A vegyes csoportokban a gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy átéljék egymás elfogadását, segítését, megtapasztalhassák ennek örömeit.

Az óvodások gyakran járnak kirándulni Fotó: Örömhír óvoda

A kisebb gyermekeknek szerető, óvó, elfogadó, családias környezetet, egyéni odafigyelést nyújtanak, a nagyobbaknak ezenfelül az iskolára való felkészítést, tehetséggondozást, a biztos alapokat jelentő értékrendszer megalapozását, az érzelmi intelligencia fejlesztését. Az értelmi fejlesztés mellett az óvodában kiemelt szerepet kap az érzelmi intelligencia fejlesztése, hiszen fontos, hogy kezelni tudjuk mindennapi gondjainkat, konfliktusainkat a családon belül, később pedig az iskolában, a munkahelyen. Az érzelmi intelligencia fejlődésének titka: élmény, tapasztalás, azonosulás, biztos alapokat jelentő értékrendszer.

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda április 27-én, csütörtökön 16.30 órától ovicsalogató játszóházat szervez, ahol a gyerekek játékos foglalkozásokon vehetnek részt, a szülők megismerkedhetnek az intézménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!