Érzékenyítő órán vettek részt a Közgáz tanulói

2015. november 12., 07:34 szerző: Jákói Bernadett
komment
Veszprém – Rendhagyó esélyórán ismerkedhettek meg a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola dísztermében 9–10. osztályos diákok a vakok és gyengén látó polgártársaink hétköznapi életével, napi küzdelmeivel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az érzékenyítő tréning minden évben többször is helyet ad a nem mindennapi osztályfőnöki órának. A Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesületének négy lelkes tagja, Németh Attila, Nagy Gabriella,Nagy István és Murányi Imre mutattak be életük mindennapjaiból epizódokat, pillanatokat, hogyan élik át azokat a nehézségeket, amelyek a látó embereknek nem okoznak gondot. Szituációs játékokon keresztül szemléltették, hogy az őket érő társadalmi kihívások mennyire befolyásolják ügyeik intézését, a közlekedést, a tanulási folyamatokat.

Nagy Gabriella személyes esetpéldáján keresztül illusztrálja a vakok és gyengén látók közlekedési nehézségeit. Fotó: Jákói Bernadett

Megismerkedhetett az ifjúság a fehér bot használatával, a Braille-írással és a különleges, tapintható betűkkel, valamint személyes példáikon keresztül adtak útmutatást, hogy mennyire toleráns, segítő-e a többségi társadalom, ha látássérült emberekkel van dolguk az élet egyes területein. Bemutatást tartottak a mobiltelefon használatáról is, amely igencsak elgondolkodtatta a ma szinte csak mobil világhoz szokott, megdöbbent arcú fiatalságot. Érdekes, humoros történetekkel igyekeztek segíteni a látóknak kevésbé, de az ő privát életükben nagyon is fontos, alapvető problémák megértését és elfogadását.

Jákói Bernadett

2015. november 12., 07:34 szerző: Jákói Bernadett

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...