Veszprém

2015.06.16. 18:27

Érdekel a filmforgatás? Castingot tartanak Veszprémben

A közösségi összefogással és támogatással készülő, Szeretföld című játékfilm castingját tartják szombaton, a veszprémi Hangvillában.

veol.hu

A Szeretföld alkotói várnak mindenkit, akit érdekel a filmforgatás: a szerepléstől, a szervezéstől a támogatáson át a kivitelezésig.

A színészi feladatokra bárki jelentkezhet, aki érez magában kedvet és elszántságot, hogy egy játékfilmben szerepeljen.

A szakmai stábba keresnek filmes tapasztalattal rendelkező segédoperatőrt, világosítót, hangmérnököt, mikrofonost. Filmes tapasztalattal nem feltétlenül rendelkező, de talpraesett jelentkezőket is várnak, részükre a line producer asszisztens, felvételvezető, jelmeztervező, ruhás, sminkes, kellékes, élelmező pozíciók nyitottak.

A válogatás időpontja június 20., szombat, 16 óra, helyszíne pedig Veszprémben, a Hangvilla Konferenciatermében (3. emelet) lesz.

A veszprémi alkotók, színészek, zenészek, civil szervezetek összefogásával és közösségi finanszírozással készülő Szeretföldet a tervek szerint idén nyáron forgatnák, főként Veszprémben és bakonyi falvakban. A film rendezője és írója Buvári Tamás, Magyar Filmszemle-díjas alkotó, a forgatókönyv Iancu Laura azonos című kisregényéből készült.

A rendhagyó formában, civil összefogással, közösségi finanszírozással és támogatói háttérrel készülő játékfilm az alkotók tervei szerint élénkítené Veszprém város és vidéke alternatív kulturális életét, a közös alkotótevékenység révén pedig szorosabbra fűzné a városban élők, a helyi emberek kapcsolatát, valamint felhívná a figyelmet a jelenleg zajló háborúkra, és azok következményeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!