Veszprém

2016.02.12. 12:54

Elrendelhető a népszavazás a színházkerti mélygarázsról

Veszprém – A képviselő-testület áprilisban dönthet arról, elrendeli-e a népszavazást a színházkerti mélygarázs ügyében.

Mohos Gábor veszprémi jegyző, a  helyi választási iroda vezetője közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a helyi választási bizottság február 11-én tartott ülésén hitelesítette a korábban öt önkormányzati képviselő által benyújtott, helyi népszavazásra javasolt kérdést.

A bizottság megállapította, hogy az „Egyetért Ön azzal, hogy a Színházkertben a zöldterület egy részének beépítésével ne épülhessen gépjárművek parkolására szolgáló létesítmény?” kérdés a jogszabályoknak megfelel, tehát elrendelhető a népszavazás.

A vonatkozó törvény értelmében a határozatról a jogerőre emelkedést követően a bizottság tájékoztatja a polgármestert, aki a soron következő közgyűlésen bejelenti a népszavazási kérdés hitelesítését. Ezt követően a képviselő-testületnek 30 napon belül (várhatóan az áprilisi közgyűlésen) kell döntenie arról, hogy elrendeli-e a népszavazást. 

Kapcsolódó cikk:

Tér a parkolón - Mélygarázs épülne a színházkertben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!