Veszprém

2017.04.27. 13:03

Ella Fitzgerald az áprilisi Zenei klubban

Veszprém – A 100 éve született Ella Fitzgeraldra emlékeztek a szerdán megtartott Zenei klubban az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Rieger Zsanett

A kivételes tehetségű jazz énekesnőről, (vagy ahogy mindenki ismerte, First Lady of Soul) a klubvezető, Kindler Krisztián elmondta:  az énekesnő már tizenhat éves kora óta színpadon volt, először táncosként, majd mikor felfedezték a hangját, énekelt is. Több híres zenésszel dolgozott együtt, producere, aki beindította karrierjét, és lemezkiadót is alapított, Norman Granz volt. Ő szervezte a híres JATP- koncerteket is. A jazz nagyasszonyától olyan felvételekbe hallgathattak bele az érdeklődők, mint az I’m beginning to see the light, vagy a Sweet Georgia Brown. A klub együttműködik a VeszprémFesttel, minden alkalommal néhány a fesztiválra érkező előadók kerülnek bemutatásra, ez alkalommal Richard Bonától és Heather Smalltól csendültek fel dalok. A rendezvény folyamán még Tátrai Tibortól, Joss Stone-tól, Jill Scottól és Carl Perkinstől is hallhattak dalokat a könnyűzene iránt érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!