Veszprém

2015.05.03. 16:04

Életveszélyben a tömbház kulcsra zárt ajtói mögött

Veszprém - Majdnem az életébe került egy idős asszonynak az, hogy valaki kulcsra zárta egy Haszkovó úti tömbház egyik lépcsőházát.

Kovács Erika

- Itt a vég! Erre gondoltam kétségbeesésemben a minap, amikor éjszaka rosszul lettem - idézi fel a történteket Nagy Emilné, Klára, közel a nyolcvanadik évéhez. - Cukorbetegséggel küszködöm többek között, de egyéb bajom is van. Akkor éjszaka éppen a cukrom miatt lettem rosszul - említi. Beszél arról továbbá, hogy érezve rosszullétét szerette volna megmérni a vércukorszintjét, s akkor adódott a probléma.

Nagy Emilné, Klára nemrég újfajta vércukorszintmérő műszert kapott, és amikor rosszul lett, azt szerette volna használni, de annyira gyenge volt, hogy kiesett az eszköz a kezéből. Elmondása szerint aztán majdnem ebből adódott a tragédia, annyit bajlódott a berendezéssel, hogy közben teljesen elhagyta minden ereje, már annyi energiája sem volt, hogy a gyógyszeres dobozhoz menjen, összeesett. Szerencsére a kis hordozható segélyhívót, ami képesített ápolókat értesít adott esetben, még meg tudta nyomni.

Egyik éjszaka rosszul lettem idézi fel a történteket Nagy Emilné Fotó: Kovács Erika

A segítség perceken belül a helyszínre is érkezett, az ápolók a lépcsőháznál csengettek, a néni még nagy nehézségek árán az otthonában levő gombot megnyomta, de az nem nyitotta ki az ajtót, mert valaki kulcsra zárta. Az ápolók percekig hiába nyomkodták a kódokat a bejáratnál, éjszaka lévén csak sokára ébredt fel valaki, ment le és nyitotta ki az ajtót, így az utolsó pillanatban végül megérkezett a segítség a nénihez, akihez aztán mentőt is kellett hívni, és kórházba szállították.

Az asszony elmondása szerint egy lakójuk miatt zárják be többen is az ajtót, akihez a bejárnak a közeli hajléktalanok, és zavarják a lakók nyugalmát. Nagyné családja a történteket jelezte a rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek. Bácskainé Juhász Erzsébet lakásszövetkezeti elnök kicseréltette a zárat úgy, hogy azt ne lehessen kulcsra zárni, csak kóddal működjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!