Veszprém

2016.09.26. 14:40

Huszonöt éves a Kereskedők a Nyugdíjasokért alapítvány

Veszprém - A felénk nyújtott kezet csak elfogadni szabad, elengedni vétek, eltaszítani átok, hisz egymásba simuló kezek tartják össze a világot - idézte Kaposi Tibor Albert Camus gondolatát a Kereskedők a Nyugdíjasokért Közhasznú Alapítvány hitvallásaként.

Leitner Vera

- Amilyen a kereskedelem, s akik dolgoznak benne, az minősíti társadalmunkat is. Értékesebb lesz az a termék, melyet jó szívvel, jó szóval adnak el - mondta el Némedi Lajos veszprémi alpolgármester az alapítvány huszonötödik, jubileumi ünnepén, s hozzátette: jó érzés ma a veszprémi kereskedőknél vásárolni.

- Huszonöt éve Forró Ferenc és Pál István kollégámmal azokat a kereskedőket szerettük volna segíteni, akik nyugdíj előtt álltak. Társadalmi helyzetüket tekintve tudtuk, nem szabad elengedni a kezüket - emlékezett vissza Kaposi Tibor alapító kuratóriumi elnök a kezdetekre. Az alapítvány ennek megfelelően rendszeres kereskedelmi akciókkal, kiépített egészségügyi ellátási rendszerrel és készpénzsegélyekkel támogatta a kispénzű nyugdíjasait.

Kaposi Tibor (képünkön) a kollégáival együtt huszonöt éve azokat a kereskedőket szerette volna segíteni, akik nyugdíj előtt álltak Fotó: Penovác Károly

A megnyitót Havas Anett egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadása követte, majd Kaposi Tibor díjat vehetett át Némedi Lajostól az Idősügyi Tanács, és Varga Endrétől a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elismeréseként. Ezt követően megajándékozták az alapítvány tagjait.

A jubileumi eseményt Hatás Andrea és Szeles József műsora, majd közös ünnepi ebéd zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!