Veszprém

2017.04.24. 11:40

Egyetemisták a rászorulókért

Veszprém – A Pannon Egyetem hallgatói tartós élelmiszereket gyűjtöttek rászoruló nagycsaládosoknak.

Kutasi Zsófia

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja által szervezett felsőoktatási adománygyűjtéshez a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata (PEHÖK) is csatlakozott. A Több lett? Maradhat! szlogennel meghirdetett akció célja, hogy a hallgatók bevonásával tartós élelmiszerekkel hátrányos helyzetű családokat támogasson.

Riskó Annamária, a HÖOK mentorprogram veszprémi mentora elmondta, a március 13 és árpilis 7 között megrendezett gyűjtéshez a veszprémi egyetemisták szívesen csatlakoztak, volt, aki otthonról hozott megmaradt élelmiszert, volt, aki külön vásárolt erre a célra. Az összegyűlt élelmet a Veszprém Főegyházmegyei Karitász segítségével juttatják el a rászorulóknak.

Horváth Evelin, a PEHÖK elnöke kiemelte, a tervek szerint folytatják az együttműködést a karitásszal. Az akció hatására több egyetemista felajánlotta, hogy részt vesz a katolikus szervezet önkéntes tevékenységében.

Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, az adomány oda kerül, ahol nagy szükség van rá, ahol tudnak enyhíteni a rászoruló nagycsaládosok nehézségein. A húsvéti időszak előtt tartós élelmiszergyűjtést tartott a karitász Tartós szeretet elnevezéssel, ugyanakkor egész évben szükség van a tartós élelmiszerre.

A veszprémi karitász havonta 40-50, évente közel nyolcszáz családnak tud segítséget nyújtani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!