Veszprém

2015.09.03. 18:25

Egyetemi gólyatábort rendeznek a kampuszon

Veszprém - A gólyatáborban egyensúly van a szakmai kötelezettségek és a szórakozás között, mondta Gelencsér András rektor.

Balla Emőke

A tavaly ősszel az ELTE gólyatáborában történtek miatt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a rendezvénnyel, házirenddel, programokkal kapcsolatban javaslatokat, jó gyakorlatokat ajánlott, melyeket az intézménynek hetvenöt százaléka felhasznált, közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke. Az oktatási jogok biztosa kérésére jogszabályokat fogalmaztak meg az emberi méltóság, a nők védelmében.

A Pannon Egyetem elhatározta, hogy a gólyatábort megrendezi, hiszen ez a hallgatók közösségépítő, csapatépítő rendezvénye, hangsúlyozta Gelencsér András rektor. Az elsőévesek találkoznak a felsőbbévesekkel, az oktatókkal, megismerik az intézmény sajátosságait, az egyetemi életet. Éppen ezért a rendezvényt jobban szolgálja, ha azt Veszprémben és nem más helyszínen rendezik. A program zártkörű, csak elsőévesek és a felsőbbéves mentorok vehetnek részt. A 382 gólyát 36 mentor kíséri. A szórakozás mellett kari tájékoztatókat, szintfelmérőket is tartanak, egyenlő arányban.

Erről beszélt a szombathelyi Császár Márton vegyészmérnök hallgató, aki számára egyértelmű volt, hogy a veszprémi intézményt választja, hiszen itt a legjobb a vegyész képzés. Két napig szintfelmérők voltak, idegen nyelvből nem kellett írnia, hiszen két nyelvvizsgája van. Csütörtöktől lazább programokat, vetélkedőket szerveztek. Jól érzi magát, tetszik neki a tábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!