Veszprém

2016.05.03. 09:38

Egy héten át Amerikáé a főszerep

Veszprém – Május 2–6-ig tart az Egyesült Államok kultúráját a központba állító rendezvénysorozat, melyet a veszprémi Amerikai Kuckó (American Corner) hirdetett meg az Eötvös Károly Megyei Könyvtárral és a Pannon Egyetemmel együttműködve.

Leitner Vera

A programokban gazdag, sokszínű hetet Falussy Boglárka, a veszprémi Amerika Kuckó igazgatója, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Christopher Machin, a budapesti Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja nyitotta meg hétfőn.

Christopher Machin, a budapesti Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja

A kilencedik alkalommal megrendezett egyhetes Amerika Hét azért kiemelten fontos mindhárom együttműködő intézmény szempontjából, mert kiváló lehetőségeket biztosít az Egyesült Államok és a Magyarország közti kulturális párbeszédre.

Falussy Boglárka, a veszprémi Amerikai Kuckó igazgatója és Gelencsér András rektor a megnyitón Fotó: Leitner Vera

A megnyitó során a résztvevők már kaptak is némi ízelítőt az amerikai kultúrából: Farkas Zsolt, a Snétberger Zenei Tehetségközpont növendékének jazz-zongorajátéka és Kondor László magyar-amerikai fotós kiállításának megnyitója megalapozta az elkövetkező néhány nap hangulatát. A fotókiállítás témája az 1960–80-as évek közti Chicago, annak hangulata és épületei; a képek az egyetem B épületének aulájában tekinthetők meg.

Farkas Zsolt, a Snétberger Zenei Tehetségközpont növendéke jazz-zongora-előadással nyitotta meg a hetet

A hét további részében szakmai előadások lesznek hallhatók magyar és külföldi előadóktól, de az amerikai kultúrához kötődő színházi előadást és koncerteket is tartalmaz a program.

Kondor László magyar-amerikai fotós kiállításának témája az 1960–80-as évek közti Chicago

Ahogy az attasé fogalmazott: rendkívül ígéretes és sokszínű hétnek nézünk elébe, ahol hercegnőktől nyelvészetig mindennel találkozhatunk. A programok ingyenesek és Veszprém város felé is nyitottak, ezekről részletesebb információt az Amerikai Kuckó honlapján találnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!